Kennisbank honden

Dierenverzekering.nl biedt niet alleen hondenverzekeringen, maar ook advies en informatie voor jouw hond. In onze kennisbank vind je informatie over de opvoeding van je hond, veelvoorkomende gezondheidsproblemen en de kosten van medische behandelingen. En natuurlijk helpen we je ook bij het kiezen van de beste hondenverzekering.

Maagkanteling bij honden

05-04-2024 Kennisbank / Honden

Bij een maagkanteling wordt de maag van je hond afgesloten en opgeblazen met voedsel of lucht. Dit is levensbedreigend voor je huisdier. In dit artikel vind je informatie over wat een maagkanteling is, hoe je het kunt herkennen en behandelen, en hoe je het kunt voorkomen.

Kosten sterilisatie hond

19-03-2024 Kennisbank / Honden

Als je overweegt om een hond te adopteren of al een hond hebt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende kosten die hiermee gepaard gaan. Een van de belangrijkste kostenposten voor veel hondeneigenaren is de sterilisatie van hun viervoeter.

Kosten castratie hond

19-03-2024 Kennisbank / Honden

Als je overweegt om een hond te adopteren of al een hond hebt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende kosten die hiermee gepaard gaan. Een van de belangrijkste kostenposten voor veel hondeneigenaren is de castratie of sterilisatie van hun viervoeter.

Kosten van de juiste voeding voor je hond

03-03-2024 Kennisbank / Honden

Als baasje van een hond wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. De voeding die je je hond geeft, speelt daarbij een cruciale rol. Niet alleen draagt het bij aan de algehele gezondheid en welzijn van je hond, maar het kan ook specifieke behoeften ondersteunen op basis van leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van de juiste voeding voor je hond? Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.

Kosten aanschaf hond

26-02-2024 Kennisbank / Honden

De beslissing om een hond in huis te nemen is voor velen een vreugdevolle, maar het is belangrijk om niet alleen maar door emotie geleid te worden. Het financiële aspect speelt een belangrijke rol bij de overweging van het toevoegen van een viervoeter aan het gezin. Dit artikel biedt inzicht in de kosten die gepaard gaan met de aanschaf van een hond, specifiek gericht op lezers die overwegen een dierenverzekering af te sluiten.

Kosten vaccinatie hond

21-02-2024 Kennisbank / Honden

Als trotse eigenaar van een hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier gezond blijft. Een van de belangrijkste aspecten van de gezondheidszorg voor je trouwe viervoeter is het regelmatig laten vaccineren. Vaccinaties beschermen je huisdier tegen verschillende ziekten en helpen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van vaccinaties voor honden.

Top