Kennisbank

Dierenverzekering.nl biedt een huisdierenverzekering en advies voor baasjes. Via onze kennisbank vind je informatie over de opvoeding, veelvoorkomende kwaaltjes en medische kosten. We helpen je ook bij het kiezen van de beste verzekering voor je huisdier.

Op reis met je hond

08-05-2024 Kennisbank / Honden
Op reis met je hond

Ga je binnenkort op vakantie en wil je je trouwe viervoeter meenemen? Reizen met je hond kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist wel de nodige voorbereiding. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om zorgeloos met je hond op reis te gaan.

Berenklauwen een gevaar voor honden

22-04-2024 Kennisbank / Honden
Berenklauwen een gevaar voor honden

Als hondenbezitter is het van belang om op de hoogte te zijn van de gevaren die bepaalde planten kunnen opleveren voor jouw viervoeter. Berenklauwen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken bij honden. In dit artikel bespreken we hoe je jouw hond kunt beschermen tegen deze gevaarlijke plant.

Maagkanteling bij honden

05-04-2024 Kennisbank / Honden
Maagkanteling bij honden

Bij een maagkanteling wordt de maag van je hond afgesloten en opgeblazen met voedsel of lucht. Dit is levensbedreigend voor je huisdier. In dit artikel vind je informatie over wat een maagkanteling is, hoe je het kunt herkennen en behandelen, en hoe je het kunt voorkomen.

Kosten sterilisatie hond

19-03-2024 Kennisbank / Honden
Kosten sterilisatie hond

Als je overweegt om een hond te adopteren of al een hond hebt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende kosten die hiermee gepaard gaan. Een van de belangrijkste kostenposten voor veel hondeneigenaren is de sterilisatie van hun viervoeter.

Kosten castratie hond

19-03-2024 Kennisbank / Honden
Kosten castratie hond

Als je overweegt om een hond te adopteren of al een hond hebt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende kosten die hiermee gepaard gaan. Een van de belangrijkste kostenposten voor veel hondeneigenaren is de castratie of sterilisatie van hun viervoeter.

Kosten sterilisatie kat

18-03-2024 Kennisbank / Katten
Kosten sterilisatie kat

Als katteneigenaar weeg je waarschijnlijk de voordelen van sterilisatie tegen de kosten ervan af. Deze beslissing is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je kat, maar kan ook langdurige gevolgen hebben voor hun gezondheid en gedrag. In dit artikel bieden we een gedetailleerd overzicht van de kosten die komen kijken bij de sterilisatie van je kat, inclusief mogelijke bijkomende kosten en tips om deze zorg toegankelijker te maken.

Kosten castratie kat

18-03-2024 Kennisbank / Katten
Kosten castratie kat

Als je een kat hebt, denk je waarschijnlijk na of je hem wilt laten castreren. Dit heeft invloed op het welzijn, de gezondheid en het gedrag van je kat. In dit artikel geven we een overzicht van de kosten van castratie, inclusief extra kosten en tips om de zorg betaalbaarder te maken.

Kosten van de juiste voeding voor je hond

03-03-2024 Kennisbank / Honden
Kosten van de juiste voeding voor je hond

Als baasje van een hond wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. De voeding die je je hond geeft, speelt daarbij een cruciale rol. Niet alleen draagt het bij aan de algehele gezondheid en welzijn van je hond, maar het kan ook specifieke behoeften ondersteunen op basis van leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van de juiste voeding voor je hond? Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.

Kosten van de juiste voeding voor je kat

03-03-2024 Kennisbank / Katten
Kosten van de juiste voeding voor je kat

Als katteneigenaar wil je het beste voor je geliefde huisdier. De juiste voeding speelt hierbij een cruciale rol. Het heeft niet alleen invloed op de algehele gezondheid en welzijn van je kat, maar kan ook specifieke behoeften ondersteunen op basis van leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van de juiste voeding voor je kat? Laten we dieper ingaan op dit onderwerp.

Kosten gebit kat

28-02-2024 Kennisbank / Katten
Kosten gebit kat

Als eigenaar van een kat is het noodzakelijk om te realiseren dat de gezondheid en het welzijn van je huisdier afhankelijk zijn van goede mondverzorging. Net zoals mensen hebben ook dieren regelmatige tandheelkundige zorg nodig. Het is echter jammer genoeg zo dat de kosten voor gebitsbehandelingen bij huisdieren hoog kunnen oplopen, vooral als er sprake is van ingewikkelde procedures of langdurige behandelingen.

Kosten aanschaf kat

28-02-2024 Kennisbank / Katten
Kosten aanschaf kat

Overweeg je een kat in huis te nemen? Een fantastisch idee, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten die hierbij komen kijken. Als toekomstig katteneigenaar dien je niet alleen rekening te houden met de aanschafkosten, maar ook met de terugkerende kosten voor voeding, verzorging en gezondheidszorg. Dit artikel biedt een compleet overzicht van wat je kunt verwachten.

Kosten aanschaf hond

26-02-2024 Kennisbank / Honden
Kosten aanschaf hond

De beslissing om een hond in huis te nemen is voor velen een vreugdevolle, maar het is belangrijk om niet alleen maar door emotie geleid te worden. Het financiële aspect speelt een belangrijke rol bij de overweging van het toevoegen van een viervoeter aan het gezin. Dit artikel biedt inzicht in de kosten die gepaard gaan met de aanschaf van een hond, specifiek gericht op lezers die overwegen een dierenverzekering af te sluiten.

Kosten vaccinatie kat

21-02-2024 Kennisbank / Katten
Kosten vaccinatie kat

Als trotse eigenaar van een kat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier gezond blijft. Een van de belangrijkste aspecten van de gezondheidszorg voor je kat is het regelmatig laten vaccineren. Vaccinaties beschermen je huisdier tegen verschillende ziekten en helpen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van vaccinaties voor katten.

Kosten vaccinatie hond

21-02-2024 Kennisbank / Honden
 Kosten vaccinatie hond

Als trotse eigenaar van een hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier gezond blijft. Een van de belangrijkste aspecten van de gezondheidszorg voor je trouwe viervoeter is het regelmatig laten vaccineren. Vaccinaties beschermen je huisdier tegen verschillende ziekten en helpen de verspreiding van besmettelijke aandoeningen te voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van vaccinaties voor honden.

Kosten gebit hond

14-02-2024 Kennisbank / Honden
Kosten gebit hond

Als huisdierbezitter is het belangrijk om te beseffen dat de mondgezondheid van je huisdier net zo belangrijk is als zijn algemene welzijn. Net als mensen hebben ook dieren regelmatige tandheelkundige zorg nodig. Helaas kunnen de kosten van tandheelkundige behandelingen voor huisdieren behoorlijk hoog zijn, vooral als er sprake is van ingewikkelde of langdurige behandelingen.

Top